Zadar želi povratak u Draženov dom

0

Nakon uvjerljivog poraza u Zagrebu, Zadar u 18 sati u dvorani Krešimir Ćosić dočekuje Cibonu u drugoj utakmici četvrtfinala košarkaškog prvenstva Hrvatske.

Ostali smo dužni u prvoj utakmici, to nam je jasno. Analizirali smo naše pogreške. Ovo je doigravanje, podbacili smo prije svega u pristupu. Ušli smo u utakmicu premekano, što si momčad iz ovog okruženja ne smije dozvoliti. Cibona je bila čvršća, u tom segmentu su nas prije svega dobili. Razbili su nam svaku napadačku kretnju, radili su nam probleme u igri 1 na 1 gdje smo bili klimavi. Pustili smo prvu utakmicu da prođe kraj nas, što mi nikad nije drago i nikad ne valja. Ja sam uvjeren da ćemo u Zadru izgledati puno bolje, što ne govori da ćemo dobiti utakmicu, ali ako smo pravi i ako uđemo u utakmicu na način kako to inače radimo, naročito na domaćem parketu, onda bi to tako trebalo biti. Priželjkujem, kao i cijela momčad, da se još jednom vratimo u Zagreb, izjavio je trener Zadra Aramis Naglić.

U prvoj utakmici Zadar nije imao rješenja za Reynoldsa i Žorića iako su u najavi apostrofirani kao najvažniji igrači Cibone.

Nema tu mogućnosti ni prostora za neke bitne promjene. Znamo rostere jedni drugima, znamo kako igramo i koje kretnje imamo. A to su dva igrača visoke kvalitete. Reynolds je sjajan playmaker, visoke vrijednosti, pa i tržišne. Kao i Žorić, koji je slučajno ove godine u Ciboni jer kad god želi može pronaći angažman vani. Oni su ti koji stvaraju prednost, a pridodao se i Šakić, također kvalitetan igrač. Imaju karakter, imaju momčad koja zna igrati, sjajnu petorku. Super su iskusni i ne treba im puno filozofije da odigraju, pogotovo napadački, dobru košarku. Pokušat ćemo neke stvari promijeniti, ali ključ je upravo u našoj čvrstini. Protiv momčadi koja zna igrati košarku ne možeš igrati mekano. Daš im prostor da im protok lopte bude neometan i onda oni mogu raditi što hoće, dodao je Naglić.

Mogu garantirati da će odnos svih igrača biti maksimalan. S obzirom na okruženje iz kojeg dolazimo i sastav u kojem jesmo, mi smo momčad koja može i mora igrati samo ratničku košarku. Ako smo “s nožem u zubima”, možemo očekivati rezultat. Nismo “šmekeri” koji imaju ekstra znanje da bi s Cibonom mogli igrati košarku 5 na 5 šetnjom gore-dole. Treba nam podrška navijača, svi jako želimo tu treću utakmicu jer sam uvjeren da se ne bi ponovila prva utakmica. Cibona bi možda i u nekom drugom slučaju dobila utakmicu, ali naš izgled iz prve utakmice ostavlja mrlju koju želimo već danas izbrisati, zaključio je Naglić.