Hrvatska gost Islanda

0
Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u 20 sati i 45 minuta u Reykjaviku protiv Islanda igra kvalifikacijski susret za svjetsko prvenstvo.

To je derbi skupine u kojoj Vatreni imaju tri boda više od drugoplasiranih Islanđana. Izbornik Ante Čačić ne može računati na nekoliko vrlo bitnih igrača (Rakitić, Ćorluka, Subašić, Pjaca, Kramarić i Vrsaljko) ali bez obzira na sve očekuje se da Hrvatska bude dominantna.

“Miran sam jer imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto. Islandu je najveća snaga zajedništvo, drže se kolektivne igre od početka do kraja. To je klasa više u odnosu na ostale reprezentacije. Bude li Hrvatska u tom segmentu na svojoj razini, onda bi kvaliteta – nesporno na našoj strani – trebala doći do izražaja”, kazao je izbornik Čačić.

U studenome prošle godine Islanđani su gostovali u Zagrebu, a čovjek odluke bio je Marcelo Brozović s dva pogotka. To je Islandu jedini poraz u ovim kvalifikacijama. Utakmicu u Reykjaviku sudit će Španjolac Alberto Undiano Mallenco.U preostalim susretima šestog kola Skupine I sastaju se FinskaUkrajina i KosovoTurska.