Hajduk gost Brondbya u borbi za Evropsku ligu

0
Foto: HNK Hajduk

Brondby i Hajduk odigrat će u 20.00 sati prvu utakmicu 3.kola kvalifikacija za Evropsku lige. Uzvrat je za tjedana dana na Poljudu.

Težak ispit za Splićane, puno teži nego protiv Levskog. Ulog je veliki, a i jednima i drugima bi ispadanje u ovoj rundi kvalifikacija bio neuspjeh.

“Moramo biti vrlo oprezni, utakmica traje 180 minuta. Najbitnije je da momci koji će igrati imaju vjeru u prolaz, to je ideja koju imam i na njoj ćemo raditi u ovim utakmicama.  Bilo bi idealno pobijediti obje utakmice, ali to je puno lakše reći nego ostvariti. Ako napravimo sve što smo se dogovorili ići ćemo dalje”, kazao je uoči utakmice trener Hajduka Joan Carrillo.

“Analizirali smo ih stvarno dobro. Uz pomoć publike Danci će nam pokušati odmah napraviti pritisak no jedno je sigurno, taj presing oni ne mogu držati cijelu utakmicu. Treba se obraniti prvih pola sata, čekati da se oni ispušu i preuzeti inicijativu. Trebamo zabiti gol i onda će nam biti puno lakše. I nas će se nešto pitati, nismo bez razloga tu gdje jesmo i idemo na pobjedu”, rekao je kapetan Hajduka Zoran Nižić.

Vjerojatni sastav Hajduka. Stipica na golu, ispred njega Tudor, Nižić, Lopez i Memolla, u veznom redu Radošević, Savvas i Hamza, te u napadu Vlašić, Erceg i Futacs.

UEFA je za susret protiv momčadi iz Danske za glavnog suca delegirala Škota Kevina Clancyja. Pomagat će mu sunarodnjaci Graeme Stewart te Jordan Stokoe. Četvrti sudac Nicolas Walsh također dolazi iz Škotske, dok je delegat susreta Irac Peadar Ryan.