Pit Bullov Deskaj osvojio brončanu medalju na Svjetskim igrama

0

Član splitskog Pit Bulla Muhamet Deskaj osvojio je brončanu medalju u kickboxingu na Svjetskim Igrama u Wroclawu.

Svoj plasman na spomenuto natjecanje Deskaj je izborio kroz četiri iznimno teške borbe u listopadu prošle godine na prvenstvu Evrope u Mariboru gdje je osvojio srebro zlatnog sjaja. Na Igrama je u prvom kolu u jednoj od najboljih i najdramatičnijih mečeva cijelog natjecanja dobio prvaka Azije Alexeeja Fedoseeva. U polufinalnoj borbi poražen je podijeljenom sudačkom odlukom u totalno izjednacenom dvoboju protiv prvaka Ukrajine i broncanog sa EP- a Orfana Sananzadea.

U borbi za brončano odličje Deskaj je pobjedio prvaka Poljske Aleksandra Kalickog predajom zbog nemogucnosti nastupa jer je u četvrtfinalu Kalicki protiv Konovalova poražen nokautom.
Iza našeg borca je odlična sezona u kojoj je osvojio gotovo sve što je mogao. Sva prvenstva Hrvatske, srebro na prvenstvu Evrope i broncu na Svjetskim Igrama u K1 disciplini te je postao svjetski prvak u savate boksu. Nakon kratkog odmora Deskaj kreće s pripremama za svjetsko prvenstvo, koje se u studenom održava u Budimpešti i na kojem ce Muhamet jurišati na zlato.