Hrvatska započela pripreme za Kosovo i Tursku

0

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se uoči nastavka kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Momčad Ante Čačića igrat će u Zagrebu protiv Kosova 2. rujna, a tri dana kasnije će gostovati u Turskoj. To su utakmice skupine I u kojoj Hrvatska i Island na vrhu imaju po 13 bodova.

Na konferenciji za medije u Zagrebu govorio je hrvatski izbornik Ante Čačić, koji vjeruje da njegova momčad u dobroj poziciji kreće u završne borbe.

“Rekli smo na početku kvalifikacija da želimo na SP s prve pozicije. Godinu dana poslije, nakon utakmica bez gledatelja, uspješno apsolviranih problema s ozljedama, i zadnje utakmice na Islandu koja je produžila neizvjesnost, mi smo na vrhu skupine, s najboljom gol-razlikom. Držim da imamo dovoljno snage i kvalitete da u naredne četiri utakmice budemo učinkoviti i završimo sretni i zadovoljni”.

Hrvatska je na gostovanju kod Kosova ubilježila visoku pobjedu (6:0).

“Ne postoje dvije identične utakmice, svaka je nova i tako se moramo pripremati, kako bismo bili na svojoj razini. Tada će naša kvaliteta biti dostatna za sva tri boda. Važno nam je da igrači dolaze iz klubova mirni oko transfera, zadovoljni, u dobrom raspoloženju, u dobroj formi. Svima je reprezentacija veliki motiv i duboko vjerujem da ćemo obradovati sve koji vole Vatrene. Igrači su svježiji nego u lipnju, željni su novih izazova, a o Turskoj ćemo više razgovarati nakon Kosova. Naravno, na treninzima ćemo raditi i stvari koje će nam koristiti i za utorak”, prokomentirao je Čačić.

Izbornik je pojasnio naknadni poziv Ivanu Santiniju te se nakratko osvrnuo na status Matea Kovačića i Ivana Perišića.

“Razgovarao sam s Nikolom Kalinićem, rekao mi je da nije u vrhunskom fizičkom stanju te neće konkurirati za Kosovo. Radit će po drugačijem programu te sam tražio napadača s kojim ću na treningu moći imati dvije pune momčadi. Radi se o igraču koji je već bio s nama, u kontinuitetu igra dobro u Francuskoj te mu je mjesto u našoj blizini. Kovačić je budućnost reprezentacije, na njemu će uskoro počivati naša igra i veseli me da dobiva sve više prostora u Real Madridu, uz dojmljive izvedbe. Kao igrač napreduje i raste te će svima biti od velike koristi. Perišić je jako zadovoljan u Interu, novi ga trener jako cijeni i pripremaju mu novi ugovor”, za kraj će Ante Čačić.