Zadar protiv Šibenika u Premijer ligi košarkaša

0

Košarkaši Zadra u 10. kolu HT Premijer lige u dvorani “Krešimira Ćosića” u 20 sati dočekuju Šibenik, koji ne zna za poraz u osam odigranih utakmica hrvatskog prvenstva.

Bez obzira na to Zadar je veliki favorit u ovom susretu. Računamo li i ABA ligu Zadrani su u od zadnjih 11 utakmici dobili 10.

“Pred nama je zahtjevna utakmica. Šibenik je momčad koja je jedno od ugodnijih iznenađenja domaćeg prvenstva. Iako su ostali bez većine igrača iz prošle sezone, uspjeli su stvoriti dobru kemiju u momčadi, što pokazuje i stanje na ljestvici. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, igramo pred svojim navijačima i zanima nas isključivo pobjeda”, kazao je organizator igre Zadra Lovre Bašić.

Trener Šibenika Vladimir Anzulović i ove sezone radi odličan posao. Ovakve rezultate je malo tko mogao očekivati s obzirom da su momčad s Baldekina napustili svi ključni igrači iz prošle sezone. Za dvoboj sa Zadrom trener Anzulović vjerojatno neće moći računati na Krešimira Radovčića i Filipa Bundovića.

“Za nas je to veliki hendikep jer nam je rotacija nam bitno smanjena. Zadar je u savkom slučaju favorit, u sjajnom su ritmu i drže četvrto mjesto u ABA ligi. Shvatit će utakmicu ozbiljno,a ja senadam da ćemo moći parirati u nekim situacijama pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti”, riječi su trenera Šibenika Vladimira Anzulovića.