Petar Drežnjak svjetski muay thai prvak!

0

Petar Drežnjak iz splitskog KBK Mornar svjetski je prvak u tajlandskom boksu (muay thai) u kategoriji +91 kg kod boraca do 23 godine.

U finalu Svjetskog prvenstva u Bangkoku na Tajlandu, kolijevci ovog sporta, Drežnjak je svladao Amerikanca Sullivana Cauleya. Prethodno je bio bolji od Kanađanina Donija Foremana i prvaka Europe, Estonca Jana Beljajeva.

Presretan sam. Nije bilo lako, ali uspio sam ostvariti rezultat kojem se, s obzirom na iznimnu konkurenciju, nisam nadao. Nešto posebno je biti svjetski prvak, ovo mi je poticaj za još žešći rad. Hvala svima koji su bili uz mene, u Tajlandu smo bili kao jedna obitelj, rekao je mladi Mostarac.

Splićanke Helena Jurišić i Lucija Bilobrk zaustavljene su u polufinalu seniorske konkurencije. Jurišićeva (-71 kg) je minimalno poražena od Šveđanke Angele Mamić. Tijekom borbe opet je ozlijedila koljeno, s kojim je imala problema tijekom cijelog prvenstva. Ipak, borila se do posljednjeg trenutka i tražila put do finala. Mlada Lucija Bilobrk (-75 kg) poražena je od Turkinje Rabie Akdeniz. Dala je sve od sebe, ali više od časnog poraza nije mogla.

Na Svjetskom prvenstvu još su nastupili Filip Matić (U23, kategorija do 75 kg, poražen od Uzbekistanca Ziyodilla Kurbanova) te Nikolina Vidačković (U23, kategorija do 63,5 kg, izgubila od Tajlanđanke Kawrudee Kamtakrapoom). S obzirom na neka odustajanja u njenoj kategoriji, Vidačković se kući vraća sa srebrnom medaljom.

U konačnici možemo biti prezadovoljni ostvarenim rezultatom. Pokazali smo da je hrvatski tajlandski boks na visokom nivou. Petrovo zlato je nešto posebno. Imao je protiv sebe vrhunske borce, nije bio favorit, ali pokazao je da spada među najbolje borce na svijetu u tajlandskom boksu. Helena je prošla pravu dramu, ozlijeđena je morala u ponovljeni meč protiv Cipranke. To je ostavilo traga i uvjeren sam da je samo zbog toga poražena u polufinalu. Lucija je ostavila odličan dojam. Brončana medalja je korak naprijed u njenoj karijeri, pred njom su veliki dani. Filip i Nikolina u Bangkok su došli s ambicijama, ali nedostatak velikih natjecanja i iskustva bio je ključan. U svakom slučaju, ovo je velika škola za njih i poticaj za daljnji rad, poručio je vođa hrvatske delegacije na Tajlandu Dario Jurišić. Uz njega su bili i treneri Ivica Haramija i Srđan Špirk.

Bili smo kao jedan, bilo je zadovoljstvo surađivati s njima, zaključio je Jurišić