“A di smo mi !?”

0
Foto: Pixabay

Klub mladih Split  poziva u četvrtak, 14.12. u 18 sati na izradu božićnih ukrasa i predmeta decoupage tehnikom. Radionica će se održati u Klubu mladih Split, od 18 do 20 sati, a radionicu će voditi Franceska Mladinic.

Decoupage tehnika ili salvetna tehnika svoje podrijetlo vuče iz istočnog Sibira gdje su se tom tehnikom ukrašavali grobovi pokojnika. Decoupage u 12. stoljeću otkrivaju u Kini, a u Europu (točnije u Italiju) dolazi u 17. st. Decoupage tehnika sastoji se od ljepljenja ukrasnih papira (salveta) na neku obojanu podlogu.

Svi božićni ukrasi izrađeni na radionici donirat će se za humanitarni buvljak A Di Si Ti?! – koji organizira Udruga MoSt, a koji će se održati 16.12. (subota) od 9 do 14 sati ispred HNK Split.

Sve materijale za izradu ukrasa osigurava Klub mladih Split. Slobodni ste ponijeti i svoje materijale koje želite ukrasiti i donirati za humanitarni buvljak.

Maksimalni broj polaznika radionice je 20, a prijave su obavezne i provode se preko Google obrasca: https://goo.gl/forms/8kmNPusjJDaFm0mY2 .