ABA: Zadar dočekuje Igokeu

0

U 12. kolu regionalne ABA lige košarkaši Zadra u 18 sati u Višnjiku dočekuje prvaka Bosne i Hercegovine Igokeu.

Momčad Ante Nazora je u odličnoj formi i u zadnjih šest susreta u ligi ubilježila je čak pet pobjeda. Niz bi se trebao nastaviti večeras (ponedjeljak) iako je Igokea momčad s nekoliko vrlo iskusnih igrača poput Radivojevića, Ćapina i Radenovića.

-Igokea je respektabilan protivnik  koji ima snažan roster, dobro kontrolira ritam utakmice i sigurno nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. Moramo ući ratnički u utakmicu i to je osnovni preduvjet da imamo defanzivnu agresiju. Skok nam mora biti bolji nego u prethodne dvije utakmice. Igokea ima odličnu vanjsku liniju, posebno bih istaknuo Ćapina koji igra na iskustvo i u čiji ritam nipošto ne smijemo ući, nego moramo nametnuti svoj. Individualno vrlo jak igrač je Radivojević, najbolji strijelac (14,8 poena), asistent (4,4 asista) i skakač momčadi ( 6,1 skok), izjavio je trener Zadra Ante Nazor.

Utakmica je vrlo bitna i za jedne i za druge a u dosadašnjem tijeku natjecanja Zadar ima šest pobjeda a Igokea jednu manje. Na zadnjem gostovanju Igokea je s 87:81 u Beogradu pobjedila Crvenu Zvezdu i to je veliko upozorenje za zadrane.