ABA: Zadar gost Olimpije

0

Košarkaši Zadra u 21. kolu ABA lige u 19.00 sati u Stožicama igraju protiv Union Olimpije, koja se zajedno s Tajfunom i Sutjeskom nalazi na začelju ljetstvice sa 7 pobjeda i 13 poraza.

Zadar ima devet pobjeda i u slučaju trijmufa u Ljubljani definitivno bi izbjegao borbu za ostanak a postao bi glavni kandidat za peto mjesto na kraju lige. Računamo li ABA ligu i Eurokup Olimpija ima pet poraza u nizu i sigurno u ovaj susret ulaze pod velikim pritiskom. To bi mogla biti prigoda Zadra koji je prošle nedjelje u Višnjiku odigrao sjajno drugo poluvrijem protiv Cedevite.

Čeka nas zahtjevna utakmica. Riječ je o kvalitetnom protivniku, koji ima imperativ pobjede.. Olimpija je snažna momčad, a tome u prilog najbolje govori činjenica da su prošli u drugi krug Eurokupa. Nije lako igrati na dva kolosijeka tako zahtjevne utakmice. Moje mišljenje je da se neki njihovi glavni igrači više motiviraju za utakmice u Europi, jer je to veća scena, nego ABA liga. Imaju veću rotaciju od nas, a nedavno su doveli i još jedno pojačanje, američkog organizatora igre Dawana Robinsona, koji se nadopunjava sa Zackom Wrightom. Poznate su Lešićeve kvalitete, a istaknuo bih i Zagorca koji je jako opasan sa vanjskih pozicija. Imaju veliku energiju i igraju jako brzo. Morat ćemo dobro zaustaviti njihove kontranapade i pripaziti na vanjski šut gdje su jako opasni sa svih pozicija. Moramo im se suprotstaviti prvenstveno entuzijazmom i hrabrošću, izjavio je trener Zadra Ante Nazor.

Preostala dva Hrvatska predstavnika u regionalnom natjecanju igraju sutra (nedjelja). IgokeaCibona u 17.00 sati te u 21.00 sati CedevitaTajfun.