Advent u Solinu

0

Blagdanska događanja u Solinu počet će 13. prosinca na svetu Luciju, a trajat će do 6. siječnja sljedeće godine. Održavat će se na području „Priko vode” u Športskom centru Arapovac.  Solinjani su se ove godine odlučili okrenuti najmlađima pa će veliki dio programa, poput klizališta i Kutka Djeda Božićnjaka, biti posvećen upravo njima. Ipak, bit će tu programa i za one nešto starije. Osim zabavnog dijela Adventa, bit će tu i ugostiteljski program, odnosno bogata ponuda pića i hrane na ugostiteljskim kućicama te domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova.

Program ovogodišnjeg Adventa u Solinu predstavio je gradonačelnik Dalibor Ninčević. Najavio je nastup brojnih glazbenika Giuliana, Dražena Zečića, Minee i Domenice.

Kao i Split, i najmlađi grad u Hrvatskoj odlučio se da u ovogodišnji program uvrsti i klizalište, koje će se, za razliku od Splita, odvijati u zatvorenom prostoru. Radit će svakog dana od 10 do 22 sata, a do podne će biti besplatno za solinsku djecu.

Direktorica Turističke zajednice Grada Solina Jelena Stupalo istaknula je kako su se ove godine, u planiranju Adventa u Solinu, okrenuli prema djeci s obzirom da je Solin najmlađi grad u Hrvatskoj, ali i „Grad – prijatelj obitelji i djece”. Od 13. prosinca pa do 23. prosinca, svakim danom od 15 do 20 sati, odvijat će se radionice za djecu u Kutku Djeda Božićnjaka u kojem će djeca imati priliku izrađivati ukrase. Radionice će se odvijati svakih pola sata, a prethodna najava nije potrebna.

Jedan od noviteta Adventa u Solinu je i takozvana „dječja nova godina” koja će se održati 31. prosinca u 12 sati. I za kraj, dodajmo da će  ugostiteljski program Adventa u Solinu raditi svaki dan, radnim danom od 10 ujutro do 22 sata navečer, a petkom i subotom do ponoć.