Akademski glumac i naš kolega Ivo Perkušić predstavio pjesmu „Vrijeme”

0
Foto: instagram.com/ivoperkusic

Na valovima Radio Dalmacije danas je premijerno emitirana pjesma “Vrijeme” koju izvodi Ivo Perkušić. S tom će pjesmom Ivo nastupiti na Zagrebačkom festivalu koji će se održati 27. siječnja 2017. godine.

Pjesmu “Vrijeme” u cijelosti potpisuje Ivan Popeskić.

Evo što nam je naš kolega Ivo kazao o pjesmi: Pjesma ‘Vrijeme’ govori o prolaznosti vremena ali ne i emocija koje osjećamo za voljenu osobu. S vremenom te emocije mogu postati samo jače i tako osnažiti našu ljubav, a možda i našu patnju koja je prisutna zbog neuzvraćene ljubavi…ali nekako daje zapravo nadu i dobru energiju da sve može biti bolje, naravno, s vremenom. Pjesma mi se jako svidjela na prvo slušanje. Kad sam je zapjevao, pronašao sam i nešto novo u sebi i svom vokalu. Važno mi je da me pjesma ponijela svojom energijom koju vjerujem da će osjetiti i slušatelji. Ovo je neki pop koji se naslanja na talijanski suvremeni izričaj i sve nešto što ja volim, a slušao sam u talijanskoj glazbi i što je danas tamo prisutno. Fado je vrlo emotivan, drukčiji, nešto tradicionalniji zvuk ali nipošto različit u emotivnom dijapazonu s ovim što radim sada jer to sve je čista emocija i naravno u podlozi svega je ljubav.

Splićanin Ivo Perkušić zaljubljen je u glazbu. Akademski je glumac koji je diplomirao i engleski i talijanski jezik s književnostima. Ivo od malena sudjeluje u scenskim nastupima u Splitu u kojem je završio osnovnu školu i klasičnu gimnaziju nakon koje upisuje studij engleskog i talijanskog jezika. Po završetku tog studija upisuje studij glume te se nakon diplome zapošljava u Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Ljubav prema glazbi počinje ostvarivati i kroz zanimljivu kombinaciju Mediterana i nacionalne portugalske glazbe fada s kojim nastupa diljem Hrvatske, a ostvario je nastup s portugalskom fadisticom svjetskog glasa Anom Mourom, koja je pjevala s Princeom, Rolling Stonesima i drugim glazbenicima. Ljubav prema jeziku i književnosti ostvarila se i u glazbi u kojoj poetičnost pronalazi u lirici fado tekstova koji su obilježili njegov glazbeni opus. Muški fadisti u Portugalu su itekako popularni, a Ivo ih izvodi na svojstven način ubacujući i zvuk mandoline u portugalsku glazbu.

Nastupa uz pratnju mandolinskog orekstra Sanctus Domnio koji se može podičiti nagradom najboljeg europskog mandolinskog orkestra. Fado ga odvodi i do Lisabona, gdje je također pjevao. I na kazališnim daskama iskazao je glazbeno umijeće nastupajući u opereti Splis’ki akvarel te mjuziklima na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku Mačak Džingiskan i Miki Trasi u režiji Ivana Lea Leme te Čarobnjaku iz Oza u režiji Nine Kleflin. Igra u brojnim predstavama kako u matičnom, tako i u drugim kazalištima.