Akcija u prometu

0

Sutra, u četvrtak, 28. srpnja 2022. u vremenu od 16 do 20 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanje prometnih nesreća i prekršaja koje uzrokuju vozači mopeda i motocikala.

Akcija je usmjerena sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebno prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola/droga, korištenje mobilnog telefona, nepropisna pretjecanja, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, te posebno prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.
Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, nose zaštitne kacige i posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, a također i vozače osobnih i teretnih vozila da svojom vožnjom ne ugrožavaju upravo vozače mopeda i motocikala, kako bi odgovornim ponašanjem zajedno doprinijeli sigurnosti u prometu.