AKTIVIRAJ SE – MJESEC BESPLATNIH SPORTSKIH AKTIVNOSTI U SPLITU

0

Najsportskiji grad na svijetu dobiva mjesec besplatnih sportskih aktivnosti u organizaciji poznate trenerice Sanje Žuljević, a uz podršku Turističke zajednice grada Splita.

Riječ je o festivalu sportskih aktivnosti pod nazivom „Tuta forca“, a cilj projekta je inspirirati i aktivirati Splićane i njihove goste da izađu iz zone komfora, otkriju nove aktivnosti i steknu zdrave životne navike. Raketa do ljeta, ludi zoološki ples, street dance, sup, yoga, nordijsko hodanje, slobodno penjanje, školica trčanja, meditacija disanjem i plogging aktivnosti su koje očekuju sve posjetitelje. Sve aktivnosti provode se na otvorenom i potpuno su besplatne, a više informacija o terminima i načinu prijave možete pronaći na web stranici https://tutaforca.com/.

U sklopu projekta bit će organizirana i akcija čišćenja okoliša.

„Ono što nam je također izuzetno bitno i što želimo prenijeti na svakog ponaosob jest osvještavanje potrebe za brigom o okolišu i preuzimanje odgovornosti za naš doprinos u očuvanju planete! Misli globalno, djeluj lokalno poznata je uzrečica primjenjiva danas, više nego ikad. S obzirom na to da je Split grad tisućljetne povijesti, ali i s tisućama godišnjih posjetitelja, bitno je očuvati njegovo bogatstvo i stvoriti zdrav pristup i naviku brige o okolišu. Plogging je spoj aktivnosti i ekološke svijesti te je kao takav izuzetno koristan hobi koji objedinjuje bivanje u prirodi, kretanje, druženje i čišćenje okoliša i idealan je način za održavanje zdravlja nas samih kao i prirode koju nastanjujemo – ISTOVREMENO!“ poručili su organizatori i pozvali sve sugrađane da se aktiviraju i sudjeluju u mjesecu besplatnih sportskih aktivnosti.