Alkar dočekuje Zabok

0
Foto: ferata.hr

Danas će se odigrati tri utakmice osmine finala hrvatskog košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić. U 19 sati se u Zagrebu sastaju Agrodalm i Zadar, a u Osijeku Vrijednosnice Osijek i Šibenik. U Sinju će u 19.30 igrati Alkar i Zabok.

Nismo maksimalno iskoristili ovu pauzu. Mislili smo se i fizički i taktički dići na viši nivo, ali smo imali smo dosta problema s ozljedama, a neki igrači zbog privatnih razloga nisu trenirali određeni period u ovoj pauzi. Modrić već duže, Svalina ima problema, Vučić i Radoš su otišli još otprije, Bilandžić ima kroničnih problema, ali stišće zube, trenira. Novo pojačanje, centar Krajina, ima temperaturu. Dosta je tih mikro trauma pa smo treninzima priključili i tri juniora da koliko-toliko kompenziramo te izostanke, rekao je trener Alkara Neven Plantak.

Nije idealna situacija, ali moram naglasiti da su ovi momci koji su trenirali radili maksimalno i treba im skinuti kapu. Nadam se da ćemo dio tog dobrog rada pokazati protiv Zaboka, ali ponavljam, previše je bilo izostanaka tako da nismo napravili ni 60 % onoga što smo planirali u ovoj pauzi. Ali nastojat ćemo odigrati što agresivnije, što bolje, pokazati zajedništvo i ostvariti što bolji rezultat, dodao je Plantak.

Zabok je 28. listopada u prvenstvenoj utakmici slavio u Sinju sa 79:57, ali Alkar je uvijek posebno motiviran kad je Kup u pitanju, pa bi moglo biti zanimljivo.

Ostalih pet utakmica igrat će se u nedjelju: u podne u Kaštel Sućurcu Ribola Kaštela-Zagreb, u 18 sati na Gripama Split-Cibona, u Zadru Sonik Puntamika-Gorica i u Čavlama Škrljevo-Hermes Analitica, te u 19 sati u Zagrebu Jazine Arbanasi-Cedevita.

Pobjednici će izboriti plasman na završni turnir čiji će domaćin biti određen naknadno.