Američki razarač uplovio u Loru

0
Foto: Radio Dalmacija

Razarač USS Porter iz sastava VI. Flote američke Ratne mornarice uplovio je u srijedu u splitsku vojnu luku Loru gdje će ostati do 31. listopada, a u službenom posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici će 29. i 30. listopada boraviti i zapovjednik VI. Američke flote viceadmiral James G. Foggo.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je razarač USS Porter dugačak 155 metara, a njegovu posadu čine 260 časnika, dužnosnika i mornara.

Iz MORH-a su najavili da će se zapovjednik VI. Američke flote viceadmiral James G. Foggo, u petak, 30. listopada u Splitu sastati s hrvatskim ministrom obrane Antom Kotromanovićem i zapovjednikom HRM-a komodorom Predragom Stipetićem.

Prvog dana boravka u Splitu izaslanstvo američkog razarača, kojeg predvodi zapovjednik broda kapetan fregate B.H. Guy, posjetilo je splitsko Gradsko poglavarstvo i Zapovjedništvo Flotile HRM-a. Guy je kazao kako je cilj posjete američkog razarača Splitu razmjena iskustava s pripadnicimima HRM-a, s kojima će biti održana i zajednička jednodnevna vježba.