Andro Vlahušić: U Dubrovniku će se snimati najveći filmski spektakl u Hrvatskoj

0
Foto: Wikipedia/Carlets

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je da će se u tom gradu snimati najveći filmski spektakl ikad sniman u Hrvatskoj.

Najveći filmski spektakl u hrvatskoj filmskoj povijesti, u produkciji Leonarda DiCaprija, snimat će se u siječnju i veljači iduće godine u Dubrovniku: „Robin Hood: Origins“, tvrdi to Vlahušić i najavljuje dolazak četvero ili petero oskarovaca, u produkciji studija Lionsgate. Informaciju je prenio dubrovacki.hr.

DiCaprio je izvršni producent, a gradonačelnik Vlahušić od glumačke ekipe zasad potvrđuje dolazak oskarovca Jamieja Foxxa, koji bi, prema objavi stranih medija, trebao glumiti lik Little Johna. Robina Hooda utjelovit će Taron Egerton, djevu Marion glumit će Irkinja Eve Hewson, dok će Otto Bathurst režirati film, podaci su već ranije objavljeni u stranim medijima.

Dubrovnik će tako iduće godine biti Nottingham što je izvrsna reklama za dubrovački turizam. Inače, samo na promociju filma protošit će se nekoliko desetaka milijuna dolara. U gradskoj upravi kažu kako najnovija filmska ekranizacija srednjovjekovnog junaka iz Sherwoodske šume nadmašuje sve dosadašnje produkcije u Dubrovniku, kao što su Igre prijestolja ili Ratovi zvijezda. Predstavnici studija Lionsgate u razgovoru s predstavnicima lokalne uprave, Dubrovnik su proglasili najpoželjnijom otvorenom filmskom scenom.