Ante Krivić – nogometna nada i odličan učenik

0
Foto: HINA/ iš

Vjerojatno u Hrvatskoj ima mnogo mladih sportaša koji uspješno ispunjavaju svoje sportske i školske obveze. Obično su to sportaši iz tzv. malih sportova, ali i među njima se rijetko nalaze oni koji svaki dan pet sati putuju na trening i, unatoč tome, u školi dobivaju samo petice.

Međutim, ako se mladi sportaš bavi nogometom i ako je u njemu podjednako uspješan kao u školi, u kojoj ima sve petice, to je, barem u Hrvatskoj, iznimka. Među tim je iznimkama talentirani petnaestogodišnji stoper RNK Splita – Makaranin Ante Krivić, koji je nogomet počeo trenirati u dobi od deset godina u RNK Zmaju iz Makarske, odakle je nakon tri godine prešao u HNK Hajduk, a ove je godine s RNK Splitom potpisao stipendijski ugovor do 2018. godine.

Još lani Ante Krivić bio je standardni član momčadi starijih pionira Hajduka, koji su s trenerom Sašom Glavašem u pionirskoj ligi HNL-a osvojio drugo mjesto te je “zapeo za oko” mnogim domaćim i stranim stručnjacima. I dok ga jedni uspoređuju s Igorom Štimcem, a drugi tvrde da ima hod i manire Velimira Zajeca, on ne zaboravlja trenere koji su mu pomogli u nogometnom razvoju.

“Zahvaljujem svim svojim bivšim trenerima u RNK Zmaju, posebno Dadi Joviću, koji je zahtijevao rad, red, disciplinu i agresivnost na svakom treningu, trenerima HNK Hajduka, posebno Saši Glavašu, s kojim smo imali uspjeh, i svim trenerima RNK Splita koji su me objeručke prihvatili. Obećavam da ću svojim radom i voljom to znati vratiti i biti ponos svom klubu”, rekao je Ante, koji je ovo ljeto s Hajdukom proveo nekoliko dana na turniru u Italiji, gdje je također ostavio dobar dojam.

Njegov trener u RNK Splitu Ivan Matić kaže da u grupi s kadetima rođenima 1999. godine treniraju trojica perspektivnih momaka, među kojima je i Ante Krivić, za kojega ima samo riječi hvale.

“Ante igra obrambenog igrača na poziciji centralnog braniča. Došao je u pauzi iz Hajduka, a prvi dojmovi su pozitivni. Trenira s kvalitetnijom grupom i – koliko bude prostora na utakmicama – toliko će dobiti prilika. Inače u prvoj postavi igra županijsku ligu sa svojim godištem. Krasi ga predanost, odgovornst, čvrstoća u duelu te agresivnost. Još mora poraditi na nekim tehničkim elementima, no s obzirom na to da je riječ o mladom momku, to nije ništa zabrinjavajuće”, rekao je Matić.

Mama Jasminka kaže kako su – pošto su Antu na treninzima RNK Zmaja vidjeli treneri Hajduka – njezin muž i ona pet mjeseci razmišljali o tome hoće li Antu prebaciti na treninge u Split svjesni da će im to biti veliko odricanje i žrtva.
I čini se da su dobro napravili jer im je sin, osim što u školi dobiva najviše ocjene, postao stipendist RNK Splita, a stručnjaci mu predviđaju sjajnu nogometnu budućnost.