Apel Splićanima: Ne skidajte “kuke dobrote”!

0
Foto: Facebook

U vremenima u kojima živimo dosta je sugrađana koji nisu u mogućnosti priskrbiti si nažalost niti jedan, najosnovniji, obrok za dnevno preživljavanje, stoga imamo poziv za vas.

Povodom akcije Kuke dobrote u sklopu kojih građani u brojnim gradovima ostavljaju pomoć najpotrebnijima, u smislu obroka ili proizvoda za osobnu higijenu, odjeće,  koje ostavljaju obješene u vrećicama na kukama, akcija je pokrenuta i u Splitu od strane nekoliko entuzijasta.

Jedna od pokretačica, Ana Suljić, za RD je istaknula kako je to akcija koja je zaista prijeko potrebna u vremenima kada ljudi jedva preživljavaju. U četvrtak i petak stavljene su, kaže, prve kuke dobrote, njih 20, i u cilju kako bi javnost nadalje sama krenula s postavljanjem kuka za one najpotrebitije. No, pojavio se problem – skidaju se kuke! Nema ih smisla stavljati ako se skidaju – ako imaš 4 kune za pola štruce kruha možeš ju objesiti i to je to, ako nemaš, prođeš i ne diraš je, poručuje Suljić i organizatorice stavljanja kuka dobrote te mole građane Splita – ako se ne mogu uključiti u akciju – da ne ometaju humanost ostalih te prestanu micati kuke za najpotrebitije!