Bahrain kao „predjelo” za Španjolsku

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatski rukometaši u 18 sati u Münchenu igraju s Bahrainom u 4. kolu B skupine Svjetskog prvenstva. Priprema je to za odlučujuću utakmicu sa Španjolskom.

Hrvatska i Španjolska imaju po 6 bodova, Makedonija 4, Island 2, a Japan i Bahrain 0 bodova. Pobjednik dvoboja Hrvatska-Španjolska, koji će se igrati u četvrtak u 20.30, prenijet će u drugu fazu natjecanja maksimalna četiri boda. S obzirom na remi Njemačke i Francuske (25:25, Francuzi su izjednačili u posljednjoj sekundi), četiri boda donose i vodeću poziciju na startu druge faze natjecanja.

U ovoj utakmici rezultat nije bitan. Pokušat ćemo odmoriti igrače koji su podnijeli glavni teret na prve tri utakmice. Dat ćemo priliku onima koji su manje igrali, da i oni malo više osjete ovo prvenstvo. Neke smo i koristili, ali sad će dobiti veću minutažu. Naravno da su nam misli usmjerene prema Španjolskoj. Razmišljamo, analiziramo i pokušat ćemo im se oduprijeti. Svjesni smo da je Španjolska favorit i europski prvak, ali to ne znači da se mi moramo predati. Napravit ćemo sve da damo dobar otpor, a preduvjet je da odigramo taktički dobro. Španjolska ima veliki broj igrača koji mogu odigrati kvalitetno. To je iskusna ekipa, imaju nekoliko mladih igrača, ali stupovi njihove reprezentacije su igrači s puno međunarodnog iskustva, ocijenio je izbornik Lino Červar.