Baldasar: “Građani su očito pametniji od mene!”

0
Foto: vlada.hr

Dva dana nakon izborne noći i učestalih pokušaja novinara da stupe u kontakt s gradonačelnikom Splita, Ivo Baldasar komentirao je danas katastrofalne rezultate koje je ostvario na izborima. U Splitu je dobio ukupno 303 glasa, a u njegovom gradskom kotaru Meje za njega je glasalo tek desetak ljudi.

Očito je da su moji sugrađani malo pametniji od mene. Neki su mi rekli da mi nisu htjeli dati glas, zato što bi to značilo da su ga bacili. Nisam bio dovoljno pametan i nisam poslušao svoje kolege i kolegice koji su mi savjetovali da ne izađem na izbore. Život je sastavljen od uspona i padova, nije mi prvi put, imam više od 60 godina, doživio sam i padova i uspona, ali je poanta dignuti se i boriti“, rekao je Baldasar.

Unatoč lošem izbornom rezultatu, naglasio je da ne odustaje od planova za izlazak na lokalne izbore u svibnju.

Cijelo vrijeme sam razmišljao o lokalnim izborima. Pristupio sam ovim izborima kao da su lokalni, a nisu. Tu je bila bazična greška, mislio sam da se mogu boriti u svom gradu“, kazao je Baldasar.

Komentirao je i izborni rezultat bivše stranke SDP, i najavljeni odlazak predsjednika SDP – a Zorana Milanovića uz komentar kako je u trenutku kada je napustio stranku bio ispred vremena.

Takvi ljudi obično dobiju po prstima ili ne prođu baš najbolje. Ne bi htio da ispadne da mi je toliko drago, ali mislim da je Milanović trebao otići prije onih izbora ili neposredno poslije izbora 2015. i da bi SDP i ljevica drugačije prošli na ovim izborima. Ovo je krajnje vrijeme da ode, ali ni sada to nije jasno i glasno rekao. Rekao je samo da se više neće kandidirati, a to se može protumačiti na dva načina. Bilo bi fer da je rekao da daje neopozivu ostavku sa svim članovima predsjedništva jer nije samo Milanović kriv“, istaknuo je Baldasar te dodao: “SDP se pretvorio u autokratsku stranku podređenu Velikom vođi i svi oni koji su bili uz Milanovića, podržavali ga i podilazili mu, trebaju otići“.