Baldasar o kupnji novog automobila: Prigovarali bi mi i za “fiću”

0
Foto: www.vecernji.hr

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je danas primio volontere i djelatnike splitskog društva Crvenog križa koji su se vratili iz izbjegličkih kampova u Opatovcu i Slavonskom Brodu, pojasnio je odluku o nabavci novog službenog automobila.

Ja sam svjestan toga da smo išli nabavit jedno malo auto, da ne kažem “fiću”, da bi isto bilo pitanje zašto nabavljate vozilo. Grad Split je jedna organizacija koja mora funkcionirat, mora imat svoja vozila. Ne smatramo da je “škoda superb” luksuzno vozilo, radi se o višoj srednjoj klasi, primjerenoj  za grad ove veličine, s ovakvim proračunom i brojem stanovnika. Cijena mu je 315 tisuća kuna, umanjeno za vrijednost starog vozila kojeg ćemo prodat ili ćemo ponudit “staro za novo”.
rekao je Baldasar dodavši kako će stvarna vrijednost biti ispod 300 tisuća kuna.

Obzirom da je vozni park Grada  u relativno lošem stanju, istaknuo je  kako su to mogli napraviti ili sad ili za šest mjeseci , a mogli su donijeti odluku da će  biti populisti pa novi automobil nabaviti drugi dan nakon lokalnih  izbora.
Ne bih htio riskirat ni sebe ni vozače ni kolege koji stalno putuju. Prioritet nam je bila sigurnost, a  takva klasa vozila to može dati. Pri tome smo isključili  vozila tipa Audi i slične klase.