Baldasar želi Komadinu za čelnika SDP-a

0
Foto: Radio Dalmacija

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je da će na predstojećim izborima za predsjednika SDP-a podržati sadašnjeg potpredsjednika stranke i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu.

Najavio da će se zaključkom o tom pitanju očitovati splitska organizacija stranke.

Ja osobno ću podržati Komadinu, jer kao i on smatram da u SDP nema dovoljno demokracije i da se trebamo vratiti na demokraciju i regionalizaciju. Mislim da  ni članstvo ni gradske i županijske organizacije nisu bili dovoljno poštovani i konzultirani, a drugi razlog je što kad  imate cijeli niz  nesupjeha, bez obzira koliko oni bili tanki , mislim da to rukovodstvo treba samo otić, bez da ih netko gura. Ili stavit svoj mandat na raspolaganje i eventualno se ponovo kandidirat pa nek članstvo izabere. To je jedna potpuno demokratska procedura, ako želimo ponovo biti lideri demokracije iskreno sam očekivao da će tako biti, da će  pripremiti stranku za unutarstranačke izbore i eventualno ponovo kandidirat. Nije mi jasno zašto to nisu tako napravili.

Konvencija SDP-a na kojoj će se birati članovi vodećih stranačkih tijela održat će se 2. travnja, a prethodit će joj izbori za predsjednika stranke 12. ožujka. Tu odluku stranačkog Predsjedništva još mora potvrditi Glavni odbor, koji će se sastati 23. siječnja.

Komadina je potvrdio da će se kandidirati za predsjednika stranke, a potporu njegovoj kandidaturi najavili su  potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić i član Predsjedništva Davor Bernardić.

U splitskom SDP-u za sada se ne pripremaju za lokalne izbore, rekao je Baldasar:
Pripremamo se prvo za unutarstranačke izbore, a za lokalne izbore imamo još dovoljno vremena. Prerano je za  kandidature za splitskog gradonačelnika, a mislim da bi u ovom slučaju splitski HDZ prvi trebao izaći sa svojim kandidatom. SDP sada ima svoj unutarstranački problem kojem ćemo se  posvetiti slijedeća dva do tri mjeseca dok se to ne razriješi, a nakon toga ćemo vidit.