Baldasar : Želim biti kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita

0

Čelnik splitskog SDp-a i aktualni gradonačelnik, Ivo Baldasar za Radio Dalmaciju  potvrdio kako želi biti kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika na idućim lokalnim izborima 2017.godine.

Svoju kandidaturu već je predao:
Donesena je odluka na Gradskom odboru da se svi  mogu kandidirat. Kandidature su otvorene, predsjedništvo daje mišljenje, a jedini tko donosi mjerodavnu odluku je Gradski odbor. Ja sam svoju već pisanim putem  dostavio, a nadam se da će još netko dostaviti pa ćemo vidit.

Gradski odbor je donijeti odluku o kandidatu za splitskog gradonačelnika tijekom svibnja, a kao jedan od mogućih kandidata spominje se bivši splitski gradski vijećnik i bivši pomoćnik ministra uprave, Darko Parić.

Nema puno ni vremena, ali ćemo sigurno pustiti da prođu ovi dani sv.Duje, pa ćemo se onda naći i dogovoriti. I treba pustiti još malo vremena ljudima da se razmisle i eventualno kandidiraju.
rekao je Baldasar.

SDP-ovom kandidatu mogao bi se na lokalnim izborima suprotstaviti Andro Krstulović Opara kao knadidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika, ali se kao mogući kandidati spominju i čelnik splitskog HDZ-a Petar Škorić, te ravnatelj županijske Lučke uprave, Domagoj Maroević.