Banovina: Ove godine bez tradicionalnih blagdanskih obilazaka

0

U skladu s važećim protuepidemiloškim mjerama ove godine će izostati tradicionalni protokolarni obilasci gradskih ustanova povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, priopćeno je iz Grada Splita.

Ipak, uoči svetog Nikole i svete Lucije ovih dana djelatnici Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju u ustanove dostavljaju tradicionalne košare sa slatkišima, a na njihove račune već je izvršena uplata iz gradske blagajne kao i ranijih godina. Riječ je o iznosima od po pet tisuća kuna koliko su dobili Dom za djecu Maestral, Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Centar za rehabilitaciju Samaritanac, Udruga Anđeli, Dom za djecu i mladež Split te Dom za starije i nemoćne osobe Split i Dom Lovret. Djeci Jardas uz košaru slatkiša donirano je tri tisuće kuna, a splitskim četvorkama Erceg dvije tisuće kuna, koliko će dobiti i Županijska udruga slijepih.

-Teško je bilo ikada zamisliti Božić bez okupljanja, posjećivanja i zajedništva, ali ove smo godine naučili neke druge oblike iskazivanja bliskosti, pažnje i naklonosti – naveo je gradonačelnik Andro Krstulović Opara u prigodnoj čestitci koju je povodom predstojećih blagdana uputio svim korisnicima i djelatnicima gradskih ustanova.

Distancirajući se fizički jedni od drugih, kako je kazao,  darujemo si zdravlje, štitimo se i pazimo, učimo se strpljenju i svi skupa trudimo se da ovo bude zadnji Božić bez zagrljaja i zajedništva na kakvo smo navikli.

-Ipak, smisao božićnog vremena je činiti dobro i vjerovati u dobro. Želim vam da vjerujete u dobro, da ohrabreni porukama i djelima ljubavi i pažnje vaših bližnjih u zdravlju i optimizmu provedete ove blagdane i da se već iduće godine sastanemo u pjesmi i veselju. Svima vama i onima koji o vama s puno ljubavi skrbe, želim blagoslovljen Božić, bolju, ljepšu i sretniju nadolazeću godinu – poručio je gradonačelnik u svojoj blagdanskoj čestitci.