Barakude su na krilima Jokovića stigle do svjetske bronce!

0
Foto: hvs.hr

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u dvoboju za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu pobijedila je Mađarsku rezultatom 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2) i tako osvojila brončanu medalju.

Junak susret bio je Maro Joković sa šest pogodaka. Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je tako sedmo uzastopno odličje na svjetskim prvenstvima!

Hvala na čestitkama. One u prvom redu moraju ići momcima. Sjajni su to momci. Ovih 48 sati iza nas su jedni od najtežih u mom životu, međutim vidjeti danas ovakvu reakciju tih momaka, s ovakvim srcem i željom da se uzme ova medalja, da se izvučemo iz te tuge i boli koju smo imali, to je za mene fascinantno. To je za mene vrjednije od bronce i bilo čega. Moram reći hvala dečkima. I hvala mojim suradnicima koji su mi pomagali da prođemo kroz sve ovo. Presretan sam. Na vrhu smo ponovo. Medalja oko vrat sedmi puta za redom. To nema nitko. Mi imamo, rekao je Ivica Tucak, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Igra u obrani je bila fantastična kao i cijeli ovaj turnir. Marko izvrstan na golu. I ono što je prošlo on je kupio. Jokoviću je vjerojatno ovo najbolja igra u karijeri, ovo što je Maro danas odigrao, ja kao izbornik moram reći – Kapa dolje. Naravno uz pomoć svih suigrača. Presretan sam. Mislim da smo odigrali jednu sjajnu taktičku utakmicu, znajući gdje će nam prijetiti najveće opasnosti. Sve u svemu sjajno odigrano. No ono što naglašavam je ta reakcija igrača, to je ono što čini ekipe velikima. Zato smo mi tu gdje jesmo. Neki se nakon onakvog polufinala ne mogu vratiti, mi to možemo , i to čini razliku od vrhunskih sportaša i ekipa. Nećemo uvijek biti prvi, to je jasno. Ali evo nas na postolju, s još jednom svjetskom medaljom, broncom. Nije to ona koju smo sanjali, svaki dan se budili s tim zlatom, danas smo trebali igrati finale, međutim sport je svijet upravo zbog toga što nudi ovakve osjećaje, diže te u nebesa, pa baca u ponor, zaključio je Tucak.

Italija je u finalu Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu nadigrala Španjolsku s 10:5. Italija je tako postala prva reprezentacija s četiri zlata na Svjetskim vaterpolskim prvenstvima.

I Italiji i Španjolskoj i Hrvatskoj to je sedma medalja s tim što je Hrvatska sve svoje medalje osvojila na posljednjih sedam prvenstava. Mađarska je ostala na 11 medalja na vrhu vječne liste.