Barbara Matić brončana u Rumunjskoj: “Mogla sam i bolje, ali ozljeda je prošlost”

0

Iako svjetski kupovi nisu njena razina natjecanja, Barbara Matić (do 70 kg) je zbog povratka od ozljede pripremu za Europsko prvenstvo osvajanjem brončanog odličja u Rumunjskoj baš na Svjetskom kupu.

Matić je dan otvorila pobjedom nad Njemicom Hoelterhoff, jedan wazari bio je dovoljan za prolazak dalje. U četvrtfinalu Matić se susrela s bivšom seniorskom svjetskom medaljom iz Chelyabinska (2014.), Kubankom Onix Cortes Aldamom. Barbara je aktivnija i tjera Kubanku na dvije kazne, no jedan wazari odvodi Cortez u polufinale. Matić u repasažu na tri kazne prolazi talijansku predstavnicu Paissoni i osigurava nastup u finalnom bloku. Tamo je s lakoćom taktički na wazari svladala Belgijku Willems, i tako osvojila još jedno pojedinačno odličje sa svjetskih natjecanja na koje čeka još od ožujka prošle godine i Grand Slama u Yekaterinburgu.

Došla sam po medalju, to sam i postigla, ali očekivala sam više. Protiv Kubanke sam osjećala da sam bolja i dominantna, ali sam neoprezno “ušla” i ona je iskoristila priliku za bacanje i taj odlučujući wazari. Ozljeda je sanirana, a možda sam bila u grču zbog prvog nastupa nakon stanke i sve u svemu dobra priprema za Minsk i Europske igre, odnosno Europsko prvenstvo – prokomentirala je Matić, za koju medalja dolazi u pravom trenutku jer za 20 dana počinju spomenute Europske igre u Bjelorusiji, gdje će Splićanka gledati prema još još jednom europskom odličju.

Na korak do medalje u Rumunjskoj danas je ostao Ivan Čović u kategoriji preko stotinu kilograma. Čović je upisao jednu pobjedu i dva poraza te ostvario plasman petog mjesta.