Barbara Matić osigurala Rio!

0
Foto: judo.hr

Brončanom medaljom na Grand Prix turniru u korejskom Jejuu, splitska judašica Barbara Matić osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Nakon što se veći dio godine mučila s ozljedama, starija sestra Matić uhvatila je formu baš kad je najviše trebalo. Zlatom u kineskom Qingdaou prošlog tjedna, te broncom u Jejuu, zaradila je 420 bodova za rang-listu Međunarodnoga judo saveza i osigurala 13. mjesto u kategoriji do 70 kilograma. Do zaključenja rang-liste za Olimpijske igre, 1. svibnja 2016., Barbara će se pokušati domoći 8.mjesta koje nosi status nositelja u Rio de Janeiru.

Sretna sam što sam opet na postolju. Nakon zlata bronca, nije loše, novi bodovi su tu i zadovoljna sam, izjavila je Barbara Matić.

U prvom je kolu svladala Korejku Jeyoung You, u drugom Britanku Megan Fletcher, na isti način – protivnice su dobile po dvije, a naša reprezentativka nijednu opomenu. Za polufinale se Barbara borila s prvom nositeljicom, Njemicom Laurom Vargas Koch, koju je svladala ipponom.

Iskreno, možda mi je najlakše bilo upravo s prvom nositeljicom. Pripremili smo dobru taktiku i nije bilo problema, naglasila je Matić, koja je potom u polufinalu izgubila od Korejke Seongyeon Kim. Pod teretom dvije opomene, Kim je uspjela izvesti wazari i ući u finale. Barbara je broncu zaslužila pobjedom u dvoboju s Izraelkom Lindom Bolder. Kroz repesaž je do bronce na kraju došla i Vargas Koch.

Na tatami je danas izašla i Andreja Đaković, koju je u prvom kolu kategorije do 63 kilograma ipponom eliminirala Britanka Alice Schlesinger. U subotu će nastupiti Zlatko Kumrić do 100 i Ivana Maranić do 78 kilograma.