Barbara Matić, Šetka i Žunić najbolji sportaši Splita

0
Foto: RD

Judašica Pujanki Barbara Matić, atletičar ASK-a Stipe Žunić i vaterpolist Jadrana Anđelo Šetka najbolji su sportaši Splita u 2017. godini. Nagrade je na tradicionalnoj svečanosti u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika dodijelio Splitski savez sportova.

Judo klub Pujanke ujedno je najbolja ženska ekipa, a Vladimir Preradović najbolji trener ženskih kategorija. Najbolja momčad je kuglački klub Mertojak, a najbolji trener muških kategorija Marko Mastelić iz ASK-a.

Najperspektivniji splitski sportaši su Bruna Duvančić iz taekwondo kluba Marjan i Roko Doždor iz kickboxing kluba Pit Bull. Najbolji sportaši s invaliditetom su i ove godine stolnotenisačica NEC-a Anđela Mužinić i Ivan Mikulić iz taekwondo kluba Galeb.

Posebno priznanje dobila je daljinska plivačica Dina Levačić, a Sportski savez Mostara, grada prijatelja Splita, uručio je priznanje Splitskom savezu sportova.

Nazočne su pozdravili predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić i zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović.

Barbara Matić, Anđela Mužinić i Dina Levačić zbog svojih sportskih i studentskih obaveza nisu bili na svečanosti. Za Barbaru je nagradu preuzela njena sestra Brigita, koja čeka bebu, a nakon toga namjerava ispuniti normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Umjesto Anđele i Dine nagrade su preuzele njihove mame.

Svečanost u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika pjesmom su uljepšali sopranistica Đina Vučković uz klavirsku pratnju Zorana Velića i mješovita klapa KUD-a Filip Dević.