Belgijska policija možda ima i trećeg napadača u zračnoj luci

0

Jedan od osumnjičenika koje je u četvrtak uhitila belgijska policija mogao bi biti treći počinitelj atentata u zračnoj luci Bruxellesa, objavili su u subotu belgijski mediji.

Belgijsko tužiteljstvo koje ga je identificiralo kao Faycal C. objavilo je da je optužen za teroristička ubojstva, a mediji ga identificiraju kao Faycala Cheffoua.

Drugi osumnjičenik, Rabah N., uhićen u sklopu odvojene istrage o planu neuspjelog napada ovog tjedna u Francuskoj, također je optužen za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine, precizira tužiteljstvo u priopćenju.

Treći muškarac uhićen u četvrtak u Bruxellesu, Abubakar A. je također optužen za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine, ali bez izravne povezanosti s atentatima i njega će zadržati u pritvoru još 24 sata.

Prema medijima Faycal Cheffou je osoba koja se na nadzornim snimkama vidi u zračnoj luci u tamnoj kapi i svijetloj jakni. Prema tužiteljima u pretresu njegova stana nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv. Prema belgijskim medijima Faycal Cheffou je slobodni novinar. Belgijski le Soir prenio je da ga je identificirao taksist koji je vozio napadače u zračnu luku.

Policija čeka rezultate DNK analize kako bi potvrdila radi li se o osobi s nadzorne snimke koja je bila s dvojicom bombaša samoubojica koji su se raznijeli u četvrtak u zračnoj luci.

Muškarac Tawfik A. koji je u petak priveden na ispitivanje pušten je, priopćilo je belgijsko tužiteljstvo.

Od terorističkih napada na Bruxelles u kojima je u četvrtak poginula 31 osoba i ranjeno 300 ukupno je uhićeno devet osoba u Belgiji i dvoje u Njemačkoj. (Hina)