Bene na upravljanje sinu Petroslava Sapunara

0
Foto: pixabay.com

Zasjedala je Skupština splitsko-dalmatinske županije na kojoj su uspješno dodijeljene koncesije u Županiji. Tako je splitska plaža Bene u park šumi dodijeljena na upravljanje sinu predsjednika Skupštine. Cijela oporba napustila je vijećnicu.

Splitsko-dalmatinska Županijska skupština u ponedjeljak je dodijelila koncesije na pomorskom dobru na Benama u Park šumi Marjan, supetarskom hotelu Supetrus u uvalama Banj i Veloj luci na Braču, te koncesiju za uvalu Vruje ispod prijevoja Dupci kod Brela.

Koncesije su dodijeljene jednoglasno s obzirom da je oporba, s ukupno 19 vijećnika, napustila sjednicu nezadovoljna što nije prihvaćen njihov prijedlog da se te točke dnevnog reda povuku, pa je 28 vijećnika HDZ-a i HGS- a diglo ruku za te odluke.

Tako će sljedećih 15 godina Benama upravljati tvrtka National kojoj je vlasnik Igor Sapunar, inače sin predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara. Župan Blaženko Boban kaže da je koncesija dodijeljena po zakonu, a oporba u svemu vidi sukob interesa i pogodovanje.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja istaknuo je kako je županija osigurana jer se novi koncesionar obvezao u roku od deset mjeseci vratiti dug koji iznosi milijun kuna.