Besplatan prijevoz za sudionike Boranke

0
Foto: PR

U organizaciji Saveze izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i Gorske službe spašavanja ovog i sljedećeg vikenda održat će se druga Boranka, najveća volonterska akcija pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije.

Akcija kreće u subotu, 05. listopada iz Žrnovnice, splitskog naselja koje je teško stradalo u požarima 2017. godine, a obuhvatit će područje od Žrnovice do Kučina. Sljedećeg vikenda pošumljavat će se predio Sitno Gornjeg kod početka ceste za Zvjezdano selo.

Prošle godine na požarištima u okolici Splita i Solina Boranka je okupila 2.500 tisuće volontera koji su posadili više od 25,000 novih sadnica i drugog sadnog materijala, bjelogoričnih i crnogoričnih vrsti, a ove godine najavljen je još veći broj sudionika iz raznih dijelova Hrvatske.

Grad Split, koji se od početka uključio u akciju, osigurao je besplatni prijevoz Prometovim autobusima za sve koji se žele odazvati ovogodišnjoj Boranki.

Tako će u subotu 5. i u nedjelju, 6. listopada 2019. s polazne stanice Sukoišan u pravcu Žrnovnice ići autobusi s polascima u 9 i 13.30 sati i s odlascima  iz Žrnovnice u 13 i u 17 sati.

Isto će biti i sljedećeg vikenda kada će besplatni prijevoz biti organiziran od polazne stanice Sukoišan do Sitnog Gornjeg i natrag po završetku akcije.