Besplatan željeznički prijevoz studentima Splitsko-dalmatinske županije

0
Foto: pixabay.com

Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) redovnim studentima s prebivalištem na području SDŽ-a do 17. srpnja 2020. omogućavaju se besplatna pojedinačna željeznička putovanja do mjesta školovanja u Hrvatskoj.

Besplatan prijevoz studentima osiguravaju Županija i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50%. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta. Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn.

Na temelju Sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju željezničkog prometa i unaprjeđenju integriranog prijevoza putnika na području Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije koji je sklopljen 30. travnja 2018. u Splitu, te Ugovora o besplatnom prijevozu studenata iz 2018. godine, ovime se nastavlja uspješna suradnja HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije u cilju povećanja mobilnosti građana.

Temeljem prošlogodišnjeg ugovora redovni studenti SDŽ-a ostvarili su 16.021 putovanje, od kojih 10.724 putovanja izvan SDŽ-a i 5.297 putovanja unutar SDŽ-a.