Biciklijada na Korčuli 9. listopada!

0

I Korčula ima biciklijadu! Održat će se u nedjelju , 9. listopada 2016., na području Grada Korčule u organizaciji Bayerischer Rundfunk (Bavarske Radiotelevizije) u okviru programa kružnog putovanja brodom Berlin, koji će 9. listopada 2016.g. pristati na Zapadnoj rivi u gradu Korčuli.

Bavarska Radiotelevizija  je javna ustanova koja u njemačkoj pokrajini Bavarskoj ima preko 10 milijuna gledatelja i slušatelja za koje svake godine organizira više aktivnih događaja po cijeloj Europi.

Do sada su u Hrvatskoj većinom imali sedmodnevne biciklijade po Istri s preko 250 biciklista. O svakoj destinaciji Bavarska radiotelevizija napravi TV i Radio reportažu.

U biciklijadi sudjeluje 350 biciklista, a u Hrvatskoj će brod Berlin pristati samo u gradovima Korčuli (9.10.) i Šibeniku (18.10.). Na ovom kružnom putovanju, biciklijada će se organizirati još i u Italiji, Grčkoj i Albaniji.

Start je predviđen 9. listopada u 13.15 sati sa Zapadne rive u gradu Korčuli u pravcu Puta sv. Nikole-Strečica-Žrnovska Banja-Tri Žala-Kneže-Račišće i zatim povratak u Korčulu koji je predviđen u 16.50 sati (stanicu i itinerer prilažemo).

U nedjelju 9. listopada u 13.00 sati biti će privremeno obustavljen promet od Zapadne rive u gradu Korčuli u pravcu Puta sv. Nikole, a cijelim putem će grupu pratiti policijsko vozilo.

Turistička zajednica Grada Korčule, Grad Korčula i Policijska uprava Korčule pružaju logističku potporu ovom događanju, a emitiranjem reportaža na Bavarskoj Radioteleviziji osigurana je i turistička promocija Grada Korčule.