Billie Eilish osvojila četiri glavna Grammyja

0

Tinejdžerska zvijezda Billie Eilish dominirala je u nedjelju osvojivši nagradu Grammy u četiri glavne kategorije – najbolji album, pjesma, snimka godine i najbolji novi izvođač, što se rijetko događa na dodjeli najvažnije muzičke nagrade. Eilish, 18-godišnja debitantica nagrade je osvojila za svoj debitantski studio album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, a njezin hit singl Bad Guy proglašen je skladbom i snimkom godine. Ukupno je osvojila pet nagrada. Tek je druga osoba u povijesti Grammyja, i pri tom najmlađa, koja je na jednoj dodjeli osvojila sva četiri najvažnija Grammyja. Eilish, prepoznatljiva po zelenoj kosi i vrećastoj odjeći, snimila je album s bratom Finneasom u spavaćoj sobi njihovog doma u Los Angelesu. Finneas je osvojio Grammy za producenta godine u neklasičnoj kategoriji. Čini se kako su bili zbunjeni takvim uspjehom kojim su pomeli etablirane zvijezde poput Taylor Swift, Ariane Grande i repera Posta Malonea.

„Ovaj album nismo snimili da osvojimo Grammy. Pisali smo o depresiji i suicidalnim mislima te promjeni okoliša“, kazao je Finneas dok su primali nagrade „Stojimo ovdje zbunjeni i zahvalni.“ Upitana nakon dodjele šta će učiniti sljedeće, Eilish je odgovorila: „Jedino razmišljam o ovom trenutku… Učinit ću što god budem htjela“.

Dodjela nagrada počela je posvetom košarkaškom velikanu Kobeu Bryantu, koji je ranije toga dana poginuo u padu helikoptera i čiji košarkaški tim Los Angeles Lakers ima sjedište u Staples Centru u kojem su dodijeljene nagrade Grammy. „Ovdje smo slomljena srca u domu koji je Kobe Bryant izgradio“, rekla je voditeljica dodjele Grammyja Alicia Keys. „Nikad ne bismo pomislili da ćemo ovako započeti show.“