Blagdan Male Gospe i Dan Grada Solina

0
Foto: solin.info

Povodom današnjeg blagdana Male Gospe – Dana grada Solina u Manastirinama je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Solina.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević pohvalio se brojnim projektima u sklopu strategije za razvoj Grada te istaknuo da je osigurana financijska stabilnost proračuna:

  • “Misija i vizija te strategije je da se u gradu Solinu aktiviraju svi potencijali koji će očuvati njegovu bogatu povijesnu baštinu, ali i njegovati kvalitetu življenja svih njegovih građana. U strategiju za razvoj grada  su uključeni novi vrtići, nove škole, prometnice, brojni projekti za mlade, kao i za sve ostale generacije- rekao je   solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević te  uputio čestitke svojim sugrađanima u povodu blagdana solinske zaštitnice.

Dodijeljene su  godišnje nagrade Grada Solina koje su pripale pedijatrici Katici Obradović, dragovoljcu Domovinskog rata Hariju Ninčeviću, Košarkaškom klubu Solin, udruzi Solinjani i Folklornom društvu Jadro. Izjave liječnice Katice Obradović:

Kao posebni izaslanik premijera u Solinu je bio ministar zdravstva Vili Beroš, ali nije htio davati izjave novinarima.

Splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić ispred crkve Gospe od otoka predvodit će u 10 sati misu u povodu blagdana Male Gospe.

Misu uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Danko Kovačević, a pjeva Papa band. Svečanu misu u 18 sati predvodi mons. Dražen Kutleša, nadbiskup koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije.

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa  otkazan je ovogodišnji tradicionalni sajam povodom blagdana Male Gospe i Dana Grada Solina.