Boksači Hrgović i Sep otputovali na OI

0

Rano jutros put Rio de Janeira krenula je tročlana boksačka delegacija. Hrvatske olimpijce Hrvoja Sepa i Filipa Hrgovića u Brazil je poveo izbornik i njihov klupski trener Leonard Pijetraj.

Četvrti član reprezentacije, Dalibor Čibarić, još jedan trener BK Leonardo, pridružit će im se naknadno u olimpijskom selu.

“Krećem u svoje premijerno olimpijsko iskustvo. Olimpijska medalja sigurno je najveće sportsko dostignuće za koje ću ikad imati priliku konkurirati. Volio bih reći da je iščekivanju uskoro kraj, ali izvjesno je da neću u ring prije 13. kolovoza. To znači da pripreme za mene još nisu završene, iako već tri mjeseca treniram punom parom”, rekao je europski prvak Filip Hrgović, koji će vjerojatno biti jedan od četvorice nositelja u superteškoj kategoriji (+91 kg).

Hrvatski boks na prošlim Igrama u Londonu nije imao predstavnika, baš kao ni na olimpijskoj smotri 2000. u Sydneyju. Hrvatske boje u boksu na OI branili su Željko Mavrović (Barcelona 1992.), Stipe Drviš (Atlanta 1996.), Marijo Šivolija (2004. i 2008.), Vedran Đipalo (2004.) i Marko Tomasović (2008.), no nijedan od spomenutih nije se uspio okititi medaljom. Stipe Drviš je bio u četvrtfinalu u Atlanti, prije točno 20 godina.

“Vjerujem da će Filip i Hrvoje i u Rio de Janeiru pokazati da su među najboljima u svijetu. Znam da mogu osvojiti medalje, ali morat će svake sekunde koju provedu u olimpijskom ringu pružiti svoj maksimum. Bilo je teško i mukotrpno plasirati se na OI, a prave bitke tek sad počinju. Zlatne medalje su naš san i naš cilj, no zasad razmišljamo samo o prvim mečevima”, izjavio je hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.

U četvrtak navečer po hrvatskom vremenu hrvatski dvojac saznat će imena prvih suparnika. Gotovo je sigurno da će Hrgović dobiti mjesto u osmini finala, što bi značilo da ga od medalje dijele dvije pobjede. U Sepovoj kategoriji u ždrijebu će se naći čak 26 boksača (u Hrgovićevoj samo 18), pa će njegov put prema polufinalu, koji jamči broncu, biti nešto duži.

“Nemam razloga sumnjati u svoje mogućnosti. Zadovoljan sam pripremama i mislim da sam u odličnoj formi. Na posljednjim dvama natjecanjima, Europskom prvenstvu u Bugarskoj i Svjetskom prvenstvu u Kataru, osvojio sam treće i peto mjesto, a oba puta gubio sam u mečevima protiv prvaka. Dakle, nedostaje mi još samo korak do svjetskog vrha i ja ga želim napraviti u Rio de Janeiru”, naglasio je 30-godišnji Hrvoje Sep, hrvatski prvak u poluteškoj kategoriji (-81 kg).