Bol je spreman za spektakl!

0
Foto: Radio Dalmacija

13 godina nakon gašenja Croatian Ladies Opena, najbolje tenisačice svijeta vraćaju se u Bol na Braču, najmanje mjesto na svijetu s WTA turnirom. Igrat će se od 29. svibnja do 5. lipnja za nagradni fond od 125 tisuća dolara.

To je izniman uspjeh jer je riječ o jedinom turniru WTA kategorije u jugoistočnoj Europi, a i šire. Presedan je da se turnir vraća na lokaciju koja je nekoć imala licencu. Hrvatski ženski tenis je u naletu, fantastične stvari će se događati u Bolu. Bit će to već u prvoj godini održavanja najbolji turnir ovog ranga u svijetu. Dobili smo potporu renomiranih teniskih imena, uključujući Novaka Đokovića, te hrvatske legende Gorana Ivaniševića i Ivu Majoli. Dođite svi u Bol, doživjet ćete fantastično iskustvo, poručio je na konferenciji za novinare u hotelu Park direktor turnira Feliks Lukas.

Lista igračica bit će vrlo jaka za turnir iz WTA 125K serije. Sve naše mlade zvijezde najavile su dolazak – Donna Vekić, Ana Konjuh, Petra Martić, Jana Fett, Tena Lukas, Silvija Njirić, pa i dvije iskusnije djevojke, Ana Vrljić i Darija Jurak. Bol je zadnji turnir na kojem se mogu osvojiti bodovi za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Lista se zaključuje dan nakon finala, 6. lipnja. Imat ćemo zbilja jak turnir, već su se prijavile Grand Slam pobjednice u igri parova Lucie Hradecka i Elena Vesnina, a lista prijava zaključuje se 9. svibnja. Bit će tu dosta igračica iz Top 50. Pozivnice ćemo dodijeliti u samo predvečerje turnira, pričekat ćemo prvi tjedan Roland Garrosa jer bi mnoge djevojke koje budu eliminirane u prvom tjednu mogle poželjeti doći u Bol, rekao je Lukas otkrivši kako je ukupni budžet turnira u Bolu 4 milijuna kuna.

Uz tenis, pripremaju se i dodatni sadržaji koji će obuhvatiti cijeli Bol, od središnjeg trga do Zlatnog rata. Dolaze nam sjajna imena koja naša publika do sada nije imala prilike vidjeti. Svoj novi album će u Bolu predstaviti čuveni švicarski DJ Antoine, na beach partyu će nas zabavljati francuska pjevačica Luyanna, koja se uklapa u našu želju da od Bola napravimo bolju i ljepšu verziju Saint Tropeza. Kao šlag na kraju, za finale će nas zagrijati Kubanka Ana Karla Suarez, proslavljena kubanska plesačica koju je lani na YouTubeu vidjelo milijardu i 400 milijuna ljudi! Imala je glavnu ulogu u spotu Enriquea Iglesiasa Bailando, otkrio je Lukas.

Ono čime se posebno ponosim je poslovna konferencija o poduzetništvu, posebice među mladima, koju za vrijeme turnira organiziramo u suradnji s poduzetničkim udruženjem Sveučilišta u Glasgowu. Dolazak su potvrdila eminentna imena europskog poduzetništva, a potporu su nam dale i institucije Europske unije. Bit će to uistinu fantastičan event, zaključio je Lukas.

Bol se nakon 13 godina vraća na tenisku kartu. Bol, Brač, a i Hrvatska puno će dobiti s ovim turnirom. Pored toga što će to biti jedan od najboljih teniskih turnira, pokazat ćemo da smo i najbolja destinacija koja ima turnir. To je paket koji ćemo ponuditi. Očekujemo vas u Bolu i nećemo vas iznevjeriti, ustvrdio je načelnik Općine Bol Tihomir Marinković. Napomenuo je kako teniski stadion u Bolu ima 2100 sjedećih mjesta, dok sam Bol, po zadnjem popisu, ima 1600 stanovnika.

Turnir je vrlo zahtjevan i organizacijski i financijski, ali sam uvjeren da će se isplatiti. Velike, konkretne benefite izvući će ne samo Bol, Brač i županija, već i cijela Hrvatska. Kad lijepe slike s turnira obiđu svijet, poput onih s Ultre ili ovih s biciklističke utrke Tour of Croatia, bit će to sjajna reklama za naš turizam, naglasio je župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.

Nevjerovatno je da se ovo događa u Hrvatskoj, a kamoli na jednom otoku. Nevjerovatno pozitivno i dobro. Već dulje od dvije godine surađujem s gospodinom Lukasom na ITF Futures turnirima, iznenadilo me da tako mlada osoba toliko dobro zna svoj posao i dobro je umrežena s poslovnim svijetom. Od početka smo uključeni u ovaj projekt, za njega je trebalo i lobirati. Sportski turizam nam dolazi na velika vrata, očekujemo da će još veći broj sportaša dolaziti na pripreme kod nas. Bol ovim turnirom marketinški dobija iznimno puno, to je prilika kakvu Bol zaslužuje i mora je iskoristiti, izjavio je direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella.