Borna Ćorić i Marin Čilić prošli prvo kolo Pariza

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Dva najbolja hrvatska tenisača, Borna Ćorić i Marin Čilić, izborili su nastup u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Parizu.

Borna Ćorić svladao je nakon sat i 45 minuta igre duplo slabije rangiranog (24-52) Mađara Martona Fucsovicsa sa 7:6(5), 6:1. U prvom setu je Ćorić načinio break u trećem, a izgubio svoj servis u četvrtom gemu. U tie-breaku je okrenuo 0:3 uz dva izgubljena servisa na 7:5. Fucsovics je u prvom gemu drugog seta propustio tri break-lopte i Borna je ubrzo zaključio meč. Sljedeći protivnik će mu u srijedu biti Australac Jordan Thompson.

Marinu Čiliću su trebala dva i pol sata za 6:0, 3:6, 6:3 protiv duplo bolje rangiranog (43-21) Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea. Za pola sata je dobio prvi set. U drugom je Kanađanin poveo 4:2, ispustio prednost, a potom načinio novi break. Gem za 5:3 je trajao 21 minutu, nakon 11 izjednačenja i 6 gem-lopti Čilić je popustio na sedmoj break-lopti. U sljedećem gemu je propustio 0-40. U trećem setu je u prvom gemu spasio jednu, u četvrtom propustio dvije prilike, pa onda dobio tri gema zaredom. Kod 5:2 nije iskoristio dvije meč-lopte protiv servisa, ali nije imao problema odservirati za pobjedu. Čilić će u utorak navečer igrati protiv Francuza Corentina Mouteta.