Brač: Prilikom ronjenja poginula 24-godišnja djevojka

0

Hrvatska državljanka u dobi od 24 godine poginula je tijekom ronjenja pokraj otoka Brača.

Djevojka je stradala jučer iz dosad neutvrđenih razloga prilikom organiziranog ronjenja. Lučka kapetanija Split dobila je putem Županijskoga centra 112  u ponedjeljak, 21.09. u 11.10 sati obavijest djelatnika Lučke ispostave Milna o pokrenutoj akciji hitnoga medicinskog transporta stradale roniteljice službenim plovilom iz Milne sa otoka Brača za Split.

Djelatnici splitske Kapetanije utvrdili su da je M.H. (rođena 1991. godine), hrvatska državljanka pohađala tečaj u mjesnoj školi ronjenja u čijoj organizaciji je sa peteročlanom grupom polaznika ronila na poziciji uvale Travna, nedaleko Pučišća.

Prema riječima svjedoka nesreća se dogodila šesti dan tečaja prilikom prvoga zarona na dubini od 5 metara kada se 24-godišnjakinja iznenada počela nekontrolirano kretati zbog čega je voditelj ronjenja prekinuo tečaj, izvukao ju na ronilački brod te odmah otplovio za Milnu, o čemu je obavijestio Centar 112. odmah potom pokrenuta je akcija spašavanja.

Po dolasku u Milnu unesrećena je prekrcana na službeno plovilo Lučke ispostave Milna te je hitno prevezena u splitsku lučicu Zenta kamo su pristali u 11.35 sati i odakle su je u daljnje medicinsko postpanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split. Na žalost, 24-godišnjakinja je preminula.

O ovom događaju djelatnici Lučke kapetanije Split obavijestili su Pomorsku policiju i Općinsko državno odvjetništvo Split koji, u suradnji s djelatnicima splitske Kapetanije, obavljaju očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće.