Branitelji žestoko po Vladi: Izdali ste nas i okrenuli nam leđa

0
Foto: CROPIX/Neja Markicevic

Braniteljske udruge žestoko su napale Vladu zbog otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom.

Đuro Glogoški  na konferenciji za novinare  izjavio  je Vlada iznevjerila branitelje i Domovinski rat, okrenula leđa hrvatskim braniteljima te se išla dogovarati s četnicima koji su na vlasti u Srbiji. Poručio je da hrvatski branitelj više ne daju potporu Vladi

Mi smo bili protiv otvaranja poglavlja i iza toga stojimo, naglasio je Glogoški. Branitelji su poručili da je neprihvatljivo je da netko tako sramotno odlazi u povijest, nakon samo šest mjeseci na vlasti, da zeleno svjetlo da Srbija otvori otvori pregovore u poglavljima 23 i 24. Smatraju da će sada Srbija moći uhićivati i na teritoriju Hrvatske.

Okrenuli su leđa braniteljima, obiteljima nestalih i poginulih, okrenuli su leđa Domovinskom ratu, kazao je Glogoški i  ustvrdio da idu izbori na kojima će sve biti rečeno. Ovim su pobjednike u Domovinskom ratu učinili poraženima, a poražene pobjednicima, kazao je, najavljujući da branitelji neće podržavati Vladu do 1. rujna.

Đuro Dečak  je kazao da stvari trebamo nazvati pravim imenom, a to je da je Hrvatska izgubila.

Josip Đakić kazao je da je, osim Zakona o univerzalnoj jurisdikciji i pitanja nestalih, problematično i pitanje ratne odštete te se zapitao je li tehnička Vlada smjela otvarati poglavlje 23. Na konferenciji je zbog nastale situacije krivnja bačena na cijelu diplomaciju, Vladu i premijera. Jedino podržavaju ministra branitelja Tomu Medveda koji se suprotstavio otvaranje davanju zelenog svjetla Srbiji.