Branko Cikatić najavio spektakl

0
Foto: Radio Dalmacija

Legenda borilačkih vještina Branko Cikatić predstavio je Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu koje će se od 22-29. listopada održati na splitskim Gripama.

Drago mi je što sam uspio prvenstvo dovesti u Split. Konkurencija je bila jaka, zainteresirani su bili Pariz i Bukurešt. Dali su prednost meni poznavajući me kao borca, uvjerio sam ih da ćemo biti dobri organizatori. Prvenstvo Europe održat će se od 22. do 29. listopada, očekujemo predstavnike 45 zemalja. Izabrao sam termin u posezoni kad ima dosta mjesta slobodnih za smještaj. Očekujem u Splitu oko dvije tisuće ljudi – boraca, trenera, pratitelja i članova obitelji, rekao je Cikatić.

Grad je izuzetno počašćen što ćemo biti organizatori dva europska prvenstva u samo nekoliko mjeseci (slijedi Europsko prvenstvo u dizanju utega 2017., op. a.). Ove godine nam je to najveći sportski događaj. S turističkog je aspekta ova priredba izuzetno dobro tempirana. Očekujemo veliki spektakl, priredbu istinskog borilačkog sporta, ustvrdio je na konferenciji za novinare u Spaladium Areni pročelnik Službe za sport Grada Splita Hrvoje Akrap.

Reprezentaciju ćemo pripremiti na najbolji mogući način. Imamo dobar tim, pogotovo u ženskom dijelu. Riječ je o vrlo zahtjevnom sportu, to je najteža disciplina stand-up borbe. To će se vidjeti i na natjecanju, bit će puno atraktivnih borbi, pa će svi ljubitelji borilačkih sportova, kojih je u Splitu uvijek bilo mnogo, doći na svoje, izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Stipan Jurišić.

Split je prekrasan grad, nisam znao da ima i tako bogatu povijest. Europsko prvenstvo nam je važno iz tri razloga. Kvalifikacijsko je za Svjetske igre 2017., koje su pod patronatom Međunarodnog olimpijskog odbora i važan korak kako bi tajlandski boks 2024. ušao u program Olimpijskih igara. Pripremamo i program kulturne razmjene koji će uključiti pripadnike svih zemalja sudionica i većinu splitskih škola. Imat ćemo i konferenciju o fair-playu u sportu o dvije velike pošasti – dopingu i namještanju utakmica, uz sudjelovanje predstavnika MOO-a, Svjetske antidopinške agencije i Interpola. Za sve to, nema boljeg mjesta od Splita i nadam se da će sve europske zemlje sudjelovati na ovom natjecanju, zaključio je Stephan Fox (na fotografiji uz Branka Cikatića), glavni tajnik Međunarodnog saveza amaterskog tajlandskog boksa (International Federation of Muaythai AmateurIFMA).