Britanski princ Edward stiže u Split

0
Foto: Wikipedia

Britanski princ Edward, najmlađi sin britanske kraljice Elizabete stiže danas u Split. Domaćin će mu biti gradonačelnik Andro Krstulović Opara s kojim će obići Dioklecijanovu palaču. Princu će se na večeri na razaraču Britanske kraljevske mornarice u splitskoj luci pridružiti i predstavnici hrvatske Vlade i Oružanih snaga.  Princ Edward posjetit će i Prvu gimnaziju koja već 25 godina surađuje s Aston Collegeom u Doveru, otvorit će ured britanske tvrtke ICE Marine Desig koja je specijalizirana za dizajn brodova i planira zaposliti 60 ljudi u Hrvatskoj u naredne dvije godine.

Sastat će se s profesorom Miroslavom Radmanom (MEDILS – Mediteranski institut za istraživanje života) čija bi znanstvena istraživanja sa sveučilištem u Cambridgeu, trebala pomoći da živimo zdravije i duže.

Posjet Splitu bit će prvi službeni posjet princa Edwarda Hrvatskoj, no njegov brat, princ od Walesa, bio je u Hrvatskoj nekoliko puta, a sestra, princeza Ana, posjetila je Hrvatsku 2009. Njezino Veličanstvo kraljica Elizabeta II posjetila je Hrvatsku 1972.. Prema najavama princ u splitsku Zračnu luku dolazi iza 14 sati.