Brod pun turista zabio se u rivu na Jelsi

0
Foto: Wikipedia

Brod pun turista, prilikom pristajanja zabio se u rivu u Jelsi na otoku Hvaru. Nitko nije ozlijeđen.

Turističko-ribolovni brod “Makarski Jadran” udario je u rivu u Jelsi na otoku Hvaru prilikom pristajanja jutros  oko 11 sati. Kako doznajemo iz Lučke kapetanije Split, u nesreći nije bilo ozlijeđenih. Manja oštećenja vidljiva su na rivi te na brodu, ali brod je u plovnom stanju. U tijeku je očevid kojim će se utvrditi okolnosti nesreće, izjavio je za RD lučki kapetan Davor Vidan:

Brod je udario u rivu. Malo je oštetio sebe, malo rivu, tako da nema nekih većih oštećenja. Nitko nije ozlijeđen. Izgleda da je došlo do otkazivanja komandi prilikom pristajanja. Nije bila velika brzina i zato nije došlo do veće štete, rekao nam je kapetan Vidan.

Kontaktirali smo i kapetana broda Makarski Jadran, Mitu Maričića:

Prilikom pristajanja pukla nam je sajla, to je normalno u životu. Nitko nije ozlijeđen, samo je jednome turistu pao mobitel pa mu se staklo razbilo, hahaha…..Brod je 350 tona i moramo se vezivati na kratkim mulima jer je dio rive na Jelski oštećen.

Na pitanje jesu li se turisti uplašili, kapetan Maričić nam je rekao:

Od tih gostiju što ih danas imamo na brodu, 60 posto ih je s nama išlo po par puta, imamo goste koji su došli iz Međugorja  i oni idu mjesečno dva puta s nama. Bilo bi mi drago da ste sad vidjeli štimung kad smo došli u Bol…Posao ide dalje.