Bulj donio cvijeće županu, Boban odgovorio

0

Mostov Miro Bulj održao je konferenciju za novinare ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije na temu odlagalište otpada Mojanka. Tom prilikom uručio je i poklon županu Blaženku Bobanu.

Mi njima cvijeće oni nama smeće, poručio je Bulj te ponovno upozorio na problem gospodarenja otpadom u Županiji odnosno na štetnost Centra za gospodarenje otpadom.

Stigla je i reakcije iz Županije. Priopćenje donosimo u cijelosti!

Obzirom da sam bio na sastanku kluba vijećnika pripremajući se za sjednicu Skupštine Splitsko dalmatinske županije, nisam bio u mogućnosti primiti poklon Mira Bulja. Suradnici su me izvijestili da je nasilničkim ponašanjem ujedno maltretirajući djelatnike županije želio nastaviti izvoditi svoj performans ispred moje kancelarije. Smatram takvo ponašanje krajnje neprimjerenim osobi koja je u isto vrijeme i saborski zastupnik, i vijećnik u županijskoj skupštini, gradski vijećnik grada Sinja, kao i vijećnik u mjesnom odboru Suhača. Ovo je još jedna u nizu cirkuskih predstava Mira Bulja, čovjeka koji sjedi na četiri fotelje, ali nigdje nema odgovornosti. Umjesto da je danas na svom radnom mjestu za čije nepojavljivanje i nerad ga narod plaća, vjerujem da je spojio vikend a zbog naplate dnevnice trebao je biti zabilježen i kamerom. Što se tiče odlaganja otpada zna se što je čija odgovornost. Županija ima obvezu napraviti Regionalni Centar čistog okoliša, a zadatak jedinica lokalne samouprave je ispoštovati sve zakonom predviđene elemente kako bi se što kvalitetnije uklopili u županijski Regionalni centar. Kako Mira Bulja više nitko ozbiljno ne shvaća, od njegove vlastite lokalne sredine, pa do nacionalnog parlamenta, suvišno je nekom kao što je Miro Bulj objašnjavati stvari koje uče naši osnovnoškolci, navodi se u priopćenju.