Buljević: Brkić je odličan kandidat za ministra branitelja

0
Foto: svijetsigurnosti.com

Ministar obrane Josip Buljević izjavio je u srijedu novinarima kako smatra da je Milijan Brkić odličan kandidat i da će on biti dobar ministar branitelja.

Upitan je li mu čudno što se baš sada krenulo u postupak utvrđivanja valjanosti njegovog diplomskog rada, Buljević je rekao novinarima u Saboru da to ne želi komentirati. „Dok god se ne utvrdi suprotno vjerujem da je Brkić ispravno diplomirao na fakultetu“, rekao je Buljević.

Na pitanje je li mu čudno što Brkić još nije prihvatio kandidaturu, Buljević je rekao da nije informiran o tome, ali da misli da je.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u utorak popodne kako Visoka policijska škola planira pokrenuti novi postupak oduzimanja stručnih naziva Milijanu Brkiću kao i osobama za koje su zaprimljene sudske presude.

Novi postupak protiv Miljana Brkića, kojeg se u javnosti spominje kao kandidata Domoljubne koalicije za novog ministra branitelja, bit će proveden prema odredbama Pravilnika o postupku oduzimanja stručnog ili akademskog naziva ili stupnja. (hina)