Bura izazvala kaos

0

Bura i dalje stvara probleme u pomorskom, zračnom i cestovnom prometu.

Ante Mrvica iz Jadrolinije kazao nam je da je bilo problema s linijom iz Splita za Supetar na otoku Braču. Trajekt koji je isplovio u 21 sat zbog jake bure nije se mogao privezati u supetarsku luku, vratio se oko 23 sata u Split. Kada se vrijeme smirilo trajekt je noćas oko 2 sata i uspješno stigao na Brač. Uspostavljene su sve katamaranske linije iz Splita.

Mate Melvan iz splitske zračne luke potvrdio nam je kako su jučer trebali odgoditi neka polijetanja zrakoplova, pa je bilo kašnjenja. Dva zrakoplova su umjesto u Split završili jedan u Zadar, a drugi u Zagreb. Zbog nedostatka smještajnog kapaciteta dio putnika nije mogao u Split pa su prebačeni u Zagreb što je kod njih izazvalo nezadovoljstvo, kazao nam je Melva. Promet se u subotu odvija normalno. Očekuje se da će danas splitskom zračnom lukom proći 115 zrakoplova i 27 tisuća putnika.

Za sav promet i dalje je zatvorene dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja, Paški most te državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački. Iz HAK-a pozivaju vozače da odgode putovanje ako je moguće.

Centar 112 Split izvijestio je kako su sinoć spašene četiri osobe koje su u dva kanua oko pola milje od kopna kod splitske lučice Zente zatražile pomoć zbog jake bure.

Dodajmo kako su lokalizirana dva požara na području Šibensko-kninske županije u Dubravi i Miljevcima, a vatrogasci dežuraju na požarištima.