Burić: Ovo je teren za kumpire!

0
Foto: Radio Dalmacija

Nakon poraza od Lokomotive na stadionu Zagreba, trener Hajduka Damir Burić čestitao je igračima obje momčadi na prikazanoj igri na terenu koji je nazvao – oranicom.

Ovo je bila nogometna utakmica koja se ne može tako nazvati. Obje momčadi su u tim uvjetima pokušavale odigrati ono što je moguće. Čestitke Lokomotivi na pobjedi, a mi možemo žaliti što nismo nešto uzeli. U prvom poluvremenu smo imali problema u organizaciji i osiguranju napada, što je Lokomotiva jako dobro iskoristila. To smo korigirali pa je u nastavku bilo puno bolje. Ali morali smo juriti rezultat, što je ostavljalo puno prostora Lokomotivi što s njima s obzirom na stil igre i igrače koje imaju, a to su moćna, brza i kvalitetna krila, ide na ruku. Bilo se teško nositi s tim, ali momcima u drugom poluvremenu ništa ne zamjeram. Pokazali su se hajdučki, dali su sve od sebe, jurili su rezultat i s igračem manje. Mogli smo ga i sustići, kad je već Lokomotiva propustila svoje prigode. Neodlučeni ishod bi možda bio korektan s obzirom da su obje momčadi dale zadnji atom snage na terenu koji se ne može nazvati nogometnim. Ovo je oranica, ovdje se sade kumpiri! To je žalosno. Žalosno je za igrače obje momčadi da riskiraju svoje zdravlje na ovakvim terenima, rekao je Burić.

Trener Hajduka komentirao je i isključenje Tina Sušića nakon naguravanja s Prengom. Morate kazati što se dogodilo prije. Znate da je Tino zapaljive prirode, samo je reagirao na provokaciju. Takvih je situacija bilo i kasnije. Treba preko nekih stvari prijeći i kazati – idemo dalje jedanaest protiv jedanaest. Treba biti malo smireniji i smiriti tenzije. koje su bile velike jer su obje momčadi htjele pobijediti. Sve ste vidjeli, svaki dodatni komentar s moje strane bio bi suvišan. Snimci su tu i sve će se vidjeti, a Lokomotivi želimo puno uspjeha u budućnosti i puno pobjeda, zaključio je Burić.