Čačić: Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi

0
Foto: facebook.com/Sir-Ante-Čačić

Hrvatska nogometna reprezentacija započinje s pripremama za kvalifikacijski susret za svjetsko prvensvtvo s Ukrajinom, koji će se u petak odigrati na Maksimiru.

“Ukrajinci su u jako dobrom raspoloženju po dolasku Ševčenka i drugi su na tablici bez poraza. Odlični su na krilnim pozicijama, kompaktno se brane, imaju dobru tranziciju te zaslužuju poštovanje. Međutim, Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi, pogotovo zato što nakon dvije godine igramo pred svojim navijačima i želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se hrvatsku reprezentaciju ne voli. Ja kao izbornik nigdje u Hrvatskoj nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati”, izjavio je izbornik Ante Čačić.

Hrvatska će biti bez ozlijeđenih Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, koji bi sigurno zaigrali u početnoj postavi, a Ivan Perišić nema pravo nastupa zbog isključenja protiv Islanda.

“Prva Vrsaljkova dijagnoza ne ukazuje na dobro. Ići će na još jednu pretragu, ali iskreno govoreći nisam optimističan. Za Perišićevu zamjenu ima više varijanti, a on je pozvan zato što bi bilo neozbiljno da jedan od najvažnijih igrača reprezentacije bude izvan reprezentacije sedam mjeseci, s obzirom da je zadnje okupljanje bilo u studenome, a iduće će biti u lipnju. On je dio reprezentacije, mjesto mu je uz nas i odigrat će cijelu utakmicu u Estoniji. Neću slati nove pozive, imamo dovoljno dobrih igrača koji mogu zamijeniti svu trojicu, igrače koji su pokazali da mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije”, kazao je Čačić.

Vatreni će četiri dana kasnije, 28. ožujka igrati za prijateljski ogled s Estonijom u Tallinnu.