Cedevita protiv Splita za finale Premijer lige

0

Cedevita i Split u 18 sati u dvorani 2 zagrebačkog Doma Sportova igraju prvu od moguće tri utakmice polufinala Premijer lige košarkaša. Sve osim prolaza prvaka u dvokoraku bila bi senzacija, ali Splićani vjeruju da mogu iznenaditi.

U regularnoj sezoni Cedevita je 3. prosinca u Zagrebu slavila sa 74:67 (nakon 11:0 i 42:21, Split je četiri minute prije kraja kod 63:59 promašio dva pokušaja trice, Scott i Marčinković!), a 4. travnja na Gripama s čak 108:63 (prva četvrtina 31:9, 36 poena Džanana Muse).

Split u zadnje vrijeme igra dobro. Poslije našeg zadnjeg susreta na Gripama vratili su im se neki važni igrači, baš su se digli. Imamo jedno loše iskustvo s njima tu u Zagrebu, mogu nam fizički odgovoriti, imaju visokog igrača na poziciji 3. Neće biti nimalo lako, moramo odigrati s puno energije kroz svih 40 minuta da bi našli taj momenat u kojem ćemo prelomiti utakmicu, najavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Još nam odzvanja u glavi ona zadnja utakmica protiv Cedevite na Gripama gdje nas je Cedevita razbila s 45 razlike. Radili smo na nekim stvarima, analizirali i tu i neke druge utakmice i siguran sam da se ta slika neće ponoviti u Zagrebu. Cedevita je favorit, to je top ekipa u Hrvatskoj, ali u playoffu se, kao i u Kupu, može svašta dogoditi. Svaka velika utakmica polazi od obrane, moramo Cedevitu svesti na mali broj poena, moramo im pritiskom od prve do zadnje minute onemogućiti laganu organizaciju igre, laganu tranziciju i otvorene šuteve. Ako u tome uspijemo, mogli bismo što duže držati rezultatsku ravnotežu i tu tražiti svoju šansu. U glavama nismo završili prvenstvo, igranje protiv Cedevite je uživanje, a u playoffu nikad ne znaš što se može dogoditi. U Zagreb idemo odigrati pravu, čvrstu, mušku utakmicu pa ćemo vidjeti gdje smo i što smo, rekao je pomoćni trener Splita Ante Marović.